Suomi on täynnä nähtävyyksiä ja tekemistä, oli vuodenaika mikä tahansa. Talvisin voi kivuta pohjoiseen laskettelemaan tai käydä tervehtimässä Joulupukkia, kesällä voi loikoilla rannalla, kalastaa ja kiertää nähtävyyksiä, ja syksyllä pääsee ihailemaan Lapin taianomaista ruskaa. Jos haluaa pysytellä pääkaupunkiseudulla, shoppailumahdollisuuksia on lukemattomasti. Myös historiallisia monumentteja, kirkkoja ja alueita löytyy Suomen eteläisimmistä kolkista. Tässä artikkelissa mainitsemme muutamia tunnettuja nähtävyyksiä, jotka sopivat sekä turistien että paikallisten ihailtaviksi.

Historian havinaa ja kauniita maisemia

Helsingissä ehdottomasti suosituimmat nähtävyydet ovat historiallisesti merkittävä Suomenlinna, upea Kauppatori ja tietenkin myös Helsingin Tuomiokirkko. Nämä kaikki nähtävyydet sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan, ja esimerkiksi Suomenlinnaan vievät lautat lähtevät juuri Kauppatorin kupeesta. Keskustasta Munkkiniemeen päin liikuttaessa törmää myös Seurasaareen vievään siltaan; Seurasaari on museosaari, jonne on tuotu erilaisia vanhoja puurakennuksia ympäri Suomea. Kun lähdetään Helsingin rajojen ulkopuolelle, päästään Nuuksion Kansallispuistoon, jossa voi vaeltaa, grillata, telttailla ja vaikka sienestää.

Turun linna, Muumimaailma, Levi ja Joulupukin Pajakylä

Turun linna on upea nähtävyys, jota alettiin rakentaa 1280-luvulla linnoitukseksi, ja se muunnettiin 1500-luvulla Juhana-herttuan asuinpalatsiksi. Se on toiminut vankilana ja esimerkiksi Suomen kenraalikuvernöörin virka-asuntona. Linna on ollut 1800-luvulta alkaen museokäytössä, vaikkakin se joutui Neuvostoliiton pommittamaksi vuonna 1941 ja sitä korjattiin pitkään ennalleen. Turun linnassa on myös oma kirkko, joka on upean nähtävyyden lisäksi myös suosittu vihkipaikka. Linnan juhlatiloja voi vuokrata omaan käyttöönsä, esimerkiksi hää- tai syntymäpäiväjuhlia varten.

Turun lähettyvillä, Naantalissa, sijaitsee tunnettu Muumimaailma. Muumimaailmasta saa irti parhaimman elämyksen kirkkaana ja lämpimänä kesäpäivänä, ja päiväretken voi päättää esimerkiksi Naantalin rentouttavaan kylpylään. Jos mieli halajaa upeisiin pohjoisen maisemiin tai laskettelemaan, kannattaa napata juna Leville. Levi on Kittilässä sijaitseva tunturi, joka on talvisin laskettelukäytössä. Matkan varrella voi pysähtyä esimerkiksi Rovaniemellä ja käydä tutustumassa Joulupukin Pajakylään, jossa voi tavata itse Joulupukin ja käydä tiputtamassa lahjatoiveensa Joulupukin Pääpostiin.